EHBO’ers en hulpverleners zijn wat ons betreft onmisbaar in elke organisatie. Zeker in de outdoor branche, waar de aard van een aantal activiteiten meer risico met zich meebrengt dan de hele dag achter het bureau zitten. Dat dat ook niet gezond is is inmiddels bewezen, maar dat is een andere discussie :-).

Elk jaar volgen al onze trainers en instructeurs een EHBO (opfris)cursus. Deze cursus wordt voor ons op maat gemaakt door Draaisma Rescue Training. Een realistische en no-nonsense cursus met een deel theorie maar ook veel praktijk. Veel oefenen en buiten in het veld scenario’s uitwerken. Want daar gebeurt het en moet je er mee dealen. Wat doe je als iemand zijn enkel kneust, uit een hindernis valt of door een pijl geraakt wordt? En kan de ambulance wel ter plekke komen? Een reële vraag als het om outdooractiviteiten gaat.

Naast het maatwerk natuurlijk ook de ‘standaard’ zaken zoals breuken, verbandleer, verstikking en reanimeren. Er is veel aan bod geweest en we hebben veel besproken. Het sparren met elkaar en de instructeur is erg waardevol en leerzaam. Zo weten we ook dat je niet altijd kunt doen wat je graag zou willen en het aan de professionele medische hulpverleners over moet laten. Ieder zijn vak!